Naturalny olejek eteryczny LAWENDA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,99 zł 29.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Lawenda była używana i pielęgnowana od wieków ze względu na jej niepowtarzalny aromat i niezliczone korzyści. W starożytności Egipcjanie i Rzymianie używali lawendy do kąpieli, relaksu, gotowania i jako perfum. Jej uspokajające i relaksujące właściwości, przyjmowane wewnętrznie, są nadal najbardziej godnymi uwagi atrybutami lawendy.

 

Nazwa botaniczna: Lavandula angustifolia

INCI: Lavandula angustifolia Oil

Alergeny: Geraniol, Linalool, d-Limonene*

Pochodzenie: Francja

Metoda ekstrakcji: destylacja parowa

Użyta część rośliny: kwitnące wierzchołki

Pojemność: 10 ml

*naturalnie występujące w olejkach eterycznych

 

Do użytku zewnętrznego. Nie spożywać. Przechowywać poza zasięgiem dzieci i zwierząt. Przed zastosowaniem u dzieci i kobiet w ciąży skonsultuj się z lekarzem.

Jak stosować olejki eteryczne dowiesz się z artykułu

Więcej o właściwościach lawendy znajdziesz tutaj

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium